Mitt varför


Det är så viktigt att veta varför. Varför vill jag driva eget företag, varför vill jag driva en seconhandbutik. Vad är viktigt för mig.

När jag var liten så var min mamma egen företagare, hon jobbade mycket. Hon var gift med sitt jobb och var sällan hemma. Det gick ingen nöd på oss, men vi saknade och längtade efter vår mamma. Så när jag blev äldre så sa jag att jag aldrig skulle starta eget företag… För jag trodde att de innebar att man var tvungen att välja. Välja mellan att driva företag eller spendera familjetid. Inte i min vildaste fantasi trodde jag att man kunde få båda. Att man skulle kunna ha tid för båda.

Men så är det. Jag har mycket familjetid och jag drivet mitt egna företag. Choices by Annie ett företag som genomsyras av mina val. Mina val att jobba hållbart, att jobba med de jag gillar, att jobba när jag vill, att kunna styra Min tid.

Varför blev det då en secondhandbutik. Jo ända sen jag var liten så har jag gillat saker och att möblera om i mitt rum. Höjdpunkterna var när jag och mamma åkte på auktion och kom hem med en massa “skit” som pappa sa… Som jag sen kunde använda att möblera om (igen) i mitt rum. När jag sen blev mamma så kom miljökampen in i mitt liv. Jag vägrar kalla den för ångest, för ångesten leder ingen vart men en kamp… ja den kan ta dig hur långt som helst. Så i min miljökamp brinner jag extra för överkonsumtion, att vägra köpa “nytt” när det finns så mycket vackert begagnat. Att inspirera till att använda de som redan finns. Och att i viss mån upplysa och på så sätt kanske värva fler till miljökampen.

Jag är inte speciellt förtjust i att skapa mig en “hemsida” men jag ska göra ett försök ni får ha tålamod. Jag älskar nämligen att skriva så jag tänker att detta ska bli en sida där de ges utlopp för just det… Att skriva av mig då och då. Hoppas ni hänger med, och som sagt har tålamod med mitt något saktfärdiga hemside-bygge

Ta hand om er// Annie


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: