13,7 kilo


Under Juni månad så hade jag fokus på textilier. Just vår textilförbrukning och överkonsumtion av kläder är några av de frågor som jag brinner lite extra för. Det märks kanske i butiken då kläd-hörnan utökats en aning. För de där med att tillgängliggöra kläder på andrahandsmarknaden är ett måste om vi ska kunna minska nyköpen av kläder. För det är så mycket lättare att välja andra hand i första hand om det finns bra andra hand att välja på. Eller hur? Mitt arbete med att tillgängliggöra bra hållbara kläder i butiken har bara börjat. Men jag tänker fortsätta att arbeta med det och har ni tips på hur ni vill ha det i klädhörnan. Tveka inte att ta kontakt med mig.

Lite galet eller hur? behöver vi verkligen så mycket kläder?

Problemet med textilier är egentligen energiförbrukningen vid tillverkningen och sen tillkommer kostnaden för att sy kläderna, hur de fraktas till butikerna och tillslut hur vi handlar dem. ( och då har vi inte ens berört förhållandena för de som tex odlar bomullen, syr våra kläder eller fraktar dem till våra butiker)

Många avtryck på miljön tillkommer. Men värst av allt är livslängden. Vi alltså jag och du slänger kläder till en vikt på 7,5 kg per år och enligt naturvårdsverket är 60 procent av den vikten inte ens trasig. Det kallar jag galet.

Så det är dags att vända den trenden tycker jag. Själv tänker jag fortsätta att köpa den största delen av mina kläder på andrahandsmarknaden men jag tänker även börja påverka mina barn och då speciellt min tonåring till son att försöka hitta kläder begagnat i första hand. Jag kommer även bli bättre på att rensa i min garderob sälja de kläder som inte längre passar och skaffa mig en hållbar garderob med kläder jag trivs i och framför allt ta hand om och vårda de kläder jag har.

Så med de sagt passar jag på att påminna om att jag tar emot kläder och säljer på kommission men jag tar av utrymmes-skäl endast emot dam-kläder och jag undviker byxor och då även de av utrymmes-skäl. Men välvårdade tröjor, blusar, skjortor, kjolar och klänningar är ni varmt välkomna med in med till butiken. Hur det fungerar att sälja på kommission kan ni läsa om här

Hoppas ni har det fint i sommarvädret.

//Annie


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: